Solatube M74

Introdecerar Solatube M74 DS

 Solatube-banner-m74
 

Solatube M74 DS

Solatube M74 DS är speciellt konstruerad för höga takhöjder mellan 6-25 meter. Man kan bygga ihop systemet på olika sätt för att kunna få in mer eller mindre ljus och man kan också använda Amplifiern för att få ett mer riktat ljus vid högre höjder. Genom att utnyttja dagsljuset, så minskar behovet av att använda de elektriska lamporna under dagen. Detta minimerar byggnadens klimatpåverkan genom att minska CO2-utsläppen.

Solatube har ofta lägre installationskostnader jämfört med andra takljusprodukter. Slutresultatet är en högpresterande, miljövänlig belysning till ett bra pris.

Collector

Man kan använda enbart basenheten för att få in dagsljuset eller så kan man även använda Collectorn, för att få in maximalt med dagsljus.

Collectorn gör det möjligt att fånga betydligt mer dagsljus jämfört med traditionella takfönster och utan uppvärmning av byggnadens insida. Med egen Raybender HD, LightTracker och Cool Tube Technologies, så maximerar man leveransen av dagsljus.

Raybender HD är ”ränder” som sitter på Collectorn som hjälper till att böja ljuset ner i Solatuben. Dessa ”ränder” är perfekta för våra svenska breddgrader, då vår solvinkel är låg och inte når över 55 grader (midsommar).
LightTracker är en högreflekterande ”spegel” som sitter på norrsidan av Collectorn. Den är till för att spegla ner så mycket av ljuset som möjligt vid en viss vinkel på soljuset.

Cool Tube Technologies minimerar värmebärande infraröda strålar från att komma in i systemet.

Förlängningsrör M74 DS

Spectralight® Infinity Förlängningsrören med 99,7 % reflektans gör att man endast får 5 % minskat ljusvärde var tredje meter. Med Collectorn på taket så kan man ha rörlängder på upp till 30 meter och ändå få in mycket dagsljus.
Solatube 750DS (530 mm) kan använda 0-90 graders vinklar för att föra dagsljuset i sidled. Solatube M74 DS har enbart raka rör.

Amplifier

Amplifiern är speciellt bra vid takhöjder över ca 8 meter. Med 36 högreflekterande fasetter, Spectralight® Infinity, så riktas dagsljuset mer neråt i slutet av tubröret, för att få dagsljuset riktat mer ner mot golvet där människor vistas. Man får ner minst 30 % mer ljus vid golvytan vid takhöjder av ca 8 meter eller mer.

Prisma

Prisman sprider ljuset i ca 170 grader. För M74 DS finns det två olika storlekar på prisman. Om man använder Amplifiern längst ner så ska man ha en större prisma längst ner och om man använder enbart Spectralight® Infinity rören så ska man ha en mindre prisma längst ner.

Dagsljusberäkningar

Vi gör gratis belysningsberäkningar på hur mycket dagsljus som kommer in på en viss yta. Det vi behöver veta är längd, bredd och höjd på rummet samt om det är mörka eller ljusa tak, väggar och golv. Om du skickar med en ritning eller bilder så är det till hjälp.


.

.

.
 

Kontakta oss klicka här

För att komma till referenser klicka här

För att komma till en Case study med M74 DS klicka här

Solatube-m74DS